Agenda

Snappin' Turtles / Niek's B-day!

Zaterdag 21 december

Snappin' Turtles / Niek's B-day!

Locatie
Café The Jack, Eindhoven
Aanvang
23:00

Voor de zoveelste keer staat dit Schotse trio bij ons op het podium. Snappin' Turtles staan garant voor een avond vol met waanzinnig dikke covers van hoog niveau! Van Pink Floyd tot Black Sabbath en soms een tikje harder. Maar alles luistert even lekker weg en is een feest van herkenning. Keer op keer spelen deze mannen de tent plat!

Daarnaast vieren we ook de b-day party van onze eigen Niek!
Kom deze man de hand schudden, een biertje drinken en dan maken we er weer een mooi feest van!

Gratis entree!

Beer and Cheese Christmas

Maandag 23 december

Beer and Cheese Christmas

Locatie
Café The Jack, Eindhoven
Aanvang
21:00

Dit zijn 3 begrippen die heel mooi samen gaan. Hoe dan? Zo dan! We gaan op maandag 23 december om 20:00 onze eerste bier en kaas proeverij organiseren. Dit houdt in dat onze bier jongen Swennieboy samen met Louis van JOKKMOKK een proeverij gaan geven waarin 5 bieren met 5 kazen gematch worden. Het thema is natuurlijk kerst, dus verwacht mooie winterige bieren en feestelijke kazen. In deze informele proeverij vertellen ze over de bieren en kazen en hoe zo’n pairing nou eigenlijk werkt. We starten om 20:00 en dit duurt ongeveer 2uurtjes. Kosten bedragen €20,- p.p.

Ik zie geen betere manier om de feestelijke kerstweek te beginnen. Daarna kun je natuurlijk lekker blijven plakken want we zijn gewoon tot 02:00 open. Ook tijdens de proeverij is het café natuurlijk gewoon geopend.

Zin in goej bier met lekkere kaas en een gezellig avond pre-kerst? Stuur een mailtje naar marjolein@cafethejack.nl om je aan te melden voor de proeverij.

Merry Quizmas!

Dinsdag 24 december

Merry Quizmas!

Locatie
Café The Jack, Eindhoven
Aanvang
21:00

Merry Quizmas! Op kerstavond hebben we een gezellige quiz! Dus neem je familie, vrienden, buren of vage kennis mee en stel dat ultieme topteam samen. Lekker samen quizzen voor die eeuwige roem. Dit wordt gegarandeerd een leuke avond!

Hardrock Christmas Eve!

Dinsdag 24 december

Hardrock Christmas Eve!

Locatie
Café The Jack, Eindhoven
Aanvang
22:00

Kom nadat je thuis je buikje rond hebt gegeten, nog een biertje drinken in The Jack! Hier maken we er op alle kerstdagen een vet feestje van! Ben je een beetje klaar met die gezapige kerst-muziek? Mooi, want we draaien hier je favoriete Rock en Metal nummers!

Kerst Bingo!

Woensdag 25 december

Kerst Bingo!

Locatie
Café The Jack, Eindhoven
Aanvang
21:00

BINGO! Heerlijk om uit volle borst te schreeuwen en daarmee jaloerse blikken naar je toe te trekken. Niet te moeilijk, maar vooral heel gezellig! Neem een grote tas mee, want gelukkig hebben we zoals ieder jaar weer genoeg prijzen om iedereen blij te maken.

LAAT DE BALLEN MAAR VALLEN!

(disclaimer: vals spelen = een mop of een liedje zingen)

NYE in The Jack

Dinsdag 31 december

NYE in The Jack

Locatie
Café The Jack, Eindhoven
Aanvang
23:00

Klaar om het nieuwe jaar in te Rocken??? Kom naar The Jack en neem je vrienden mee, dan maken we er één groot feest van! We beginnen om 22:00u en eindigen (waarschijnlijk) om 10:00u in de ochtend.

2020 HERE WE COME!!!

Gratis entree

Puyn + Pointbreak

Vrijdag 10 januari

Puyn + Pointbreak

Locatie
Café The Jack, Eindhoven
Aanvang
22:00

Puyn:
Harde woorden die je vermakelijk laten lachen maar je tevens aan het denken zetten. Combineer dat met modder vette gitaarriffs, een ronkende groovy baslijn en strak drumwerk. Dan heb je puyn. Een Rap/Punk/Metal-formatie bestaande uit, vijf opstandige jongemannen. Nederlandstalig, soms in het Engels. Puyn maakt muziek die opzwepend, verfrissend en vooral anders dan anders is. Catchy songs die de tent op de kop zetten. Die je mee wilt schreeuwen tot je stembanden schor zijn.
Puyn zorgt ervoor dat de keeltjes open gaan en de voetjes van de vloer komen.

Pointbreak :
Muziek gemaakt met passie, kracht, levenslust en respect.
Dit psychedelic/hip-hop/stonerrock powertrio is afkomstig uit Parkstad. Deze band doet het net even anders, dan andere bands. Point break bestaat uit 3 muzikanten. Met op de drums Max Moonen. Zijn strakke op metal gebaseerde drums zijn het ideale fundament voor de met effecten overgoten klanken van Bassist Sven Krümmer. Die letterlijk voor twee man speelt, door zijn signaal te splitsen naar een bas-en een gitaarversterker.
Deze twee getalenteerde muzikant creëren de idealen flow voor zanger Calvin Jansen. Hij brengt overtuigende raps in zowel Nederlands en Engels, en doet dit met dezelfde felheid van Zack de la Rocha(rage against the machine ) met de zuidelijke tongval van Fresku of Extince.

Crown for a killer / Nephylim / 7Tools

Vrijdag 17 januari

Crown for a killer / Nephylim / 7Tools

Locatie
Café The Jack, Eindhoven
Aanvang
23:00

Crown for a Killer is een Nederlandse Metalcore band opgericht in Eindhoven. Momenteel zijn ze bezig met het schrijven van een album en hun eerste EP ligt al klaar! Samen met 2 front zangers weten ze een energieke show neer te zetten. Met een combinatie van cleane vocals en grunts heeft de band een krachtige variatie aan muziek en is het toegankelijk voor een groot publiek. Crown for a killer heeft alles wat nodig is om de troon van de Nederlandse metalcore over te nemen. Zeker waard om deze band te checken!

Nephylim combineert de agressie van Death metal met sfeervolle melodieën, en gooien hier en daar met Doom en Prog elementen. Deze mix leidt tot een unieke vorm van Melodic Death metal, geïnspireerd door bands als Insomnium, Be’lakor en Before The Dawn. In 2015 bracht de band hun eerste EP genaamd “Torn” uit. Nu ligt de focus op nieuw materiaal en staat er een nieuwe plaat gepland voor begin 2020.

7Tools is een Modern metal band die in 2012 is opgericht. Na veel shows en verschillende line-up wisselingen is de band begin 2019 weer begonnen met het schrijven van nieuw materiaal. 7Tools laat zich inspireren door vele verschillende bands zoals: Godsmack, Symphony X, Korn en Outrun The Sunlight.

Storing! in Cafe The Jack

Vrijdag 24 januari

Storing! in Cafe The Jack

Locatie
Café The Jack, Eindhoven
Aanvang
22:30

Storing! is een blues/rocktrio uit Eindhoven Rockcity! In de traditie van legendarische power-trio’s zoals The Cream, The Jimi Hendrix Experience, Sjako!, is Storing! een strakke rock(blues)formatie met haar roots in de 70'er jaren. Robbert Pas (drums) en Michiel van Eerd (bas en zang) leggen een strakke fundering waarop gitaarvirtuoos Eric Slaats (gitaar en zang) los kan gaan in vurige solo’s! Als Storing! gas geeft speelt het de glazen van de bar, maar in momenten van verstilling wordt ook de essentie en emotie maximaal gevonden. Deze dynamiek wordt bewust opgezocht waardoor een optreden van Storing! nooit voorspelbaar is. Hierdoor komt Storing! zowel in een grote zaal als in een bruine kroeg tot zijn recht! De diverse achtergronden en de jarenlange podiumervaring zorgen ervoor dat het rock- en blues-idioom ruim behandeld wordt. Het repertoire bestaat grotendeels uit eigen werk, aangevuld met covers waarin het Storing!-geluid duidelijk doorklinkt. Storing! Is daardoor geen coverband maar een band die vooral een ode brengt aan zijn inspiratiebronnen zoals Led Zeppelin, Jimi Hendrix, Joe Bonamassa, Beatles, ZZ Top, Herman Brood, Muddy Waters etc.

The Hunting Party a tribute to Linkin Park

Zaterdag 1 februari

The Hunting Party a tribute to Linkin Park

Locatie
Café The Jack, Eindhoven
Aanvang
23:00

Craaaaaaawwwlinngg iiiiiiinn my skiiiiiiin!!!....
The Hunting Party brengt een ode aan het oeuvre van Linkin Park! In de 00's stond deze band aan het begin van het nu-metal genre. Een hele generatie is oud en volwassen(-ish) geworden op de tunes van deze band. Blèr deze avond mee met alle grote hits die live gespeeld worden. Verwachte alle klassiekertjes van de eerste twee platen en meer!

Sad Iron(Jubileum show) + Vortex

Zaterdag 8 februari

Sad Iron(Jubileum show) + Vortex

Locatie
Café The Jack, Eindhoven
Aanvang
22:30

Sad Iron:
40 jaar geleden werd Sad Iron opgericht door gitarist Bernard Rive. De band maakte met hun destijds unieke speed metal sound een diepe indruk op het publiek en de metal scene wat al snel resulteerde in hun eerste (live split) LP Holland Heavy vol 1. Waarna de eerste full length LP genaamd Total Damnation volgde. Sad Iron is de eerste (en oudste) speed metal band van Nederland en wordt vaak vergeleken met bands als Raven en Exciter.
Nu, in 2020, viert de band het 40 jarig bestaan! Dit vieren we met de release van het nieuwe album en de bijbehorende jubileumshow! Deze band laat nog steeds hoofden schudden!

https://www.facebook.com/sadironmetal/

Vortex:
Vanaf 1979 baant Vortex al een weg in de stijl van de N.W.O.B.H.M. In die jaren bracht Vortex 5 democassettes uit, stond op 2 verzamelelpees "Heavy metal Holland deel II" uit 1982 en "Dutch Steel" uit 1984 en bracht zelf ook 2 elpees uit genaamd "Metal Bats" uit 1985 en "Open The Gate" uit 1986.
Toen in 1990 voor Vortex het doek eigenlijk viel, is de band nooit helemaal van het toneel verdwenen. Vanaf 1998 brengt de band weer met enige regelmaat nieuw materiaal uit en wordt er
driftig op los gespeeld!

www.vortexheavymetal.com
https://www.facebook.com/VortexHeavyMetal/

Rusty Nails Presents - Lucifericon, Slaughter Messiah, Destructo

Zaterdag 15 februari

Rusty Nails Presents - Lucifericon, Slaughter Messiah, Destructo

Locatie
Café The Jack, Eindhoven
Aanvang
17:00

Rusty Nails presents a new episode of Darkness and Death at Café The Jack! You best mark Saturday 15.02.2020 on your calendar, as this night promises to be yet another Filthy Party!

- Lucifericon
lucifericon.bandcamp.com

- SLAUGHTER MESSIAH (Official)
Slaughtermessiah.bandcamp.com

- Destructo Blackthrash
Wolvesofhades.bandcamp.com

Time table:
Destructo 20:30 - 21:15
Slaughter Messiah 21:45 - 22:30
Lucifericon 23:00 - 00:00


Stay Filthy, Stay Sleazy and Party hard!

Sibiir + Bjorn-Flarf

Zondag 1 maart

Sibiir + Bjorn-Flarf

Locatie
Café The Jack, Eindhoven
Aanvang
21:30

SIBIIR:
SIBIIR zag het licht in Oslo, Noorwegen in 2014. Het vijftal is sindsdien bezig geweest om hun eigen speciale Blackened Hardcore bij te schaven. Koude, technische metal met hints naar Hardcore, Thrash, Blackgaze Metal, en een smaakvolle, onverschrokken genot in het opschuiven van genregrenzen. De band staat alleen met hun sound en mixt genres zo vloeiend dat het haast een tweede natuur lijkt.
SIBIIR sloeg de wereld op zijn kop met hun titelloze debuut, dat Metal Hammer UK omschreef als 'explosief en eclectisch. Dit kwintet heeft een reputatie opgebouwd als een woeste live-act door te touren met Kvelertak en Shevils en shows te spelen op festivals als: Tons of Rock , Øya Festival, Fres Festivals en meer. In maart komen ze naar The Jack om hun nieuwe plaat 'Ropes' te promoten!

http://www.sibiir.com/
https://www.facebook.com/sibiir/
https://www.youtube.com/channel/UCEN4R_YogYqQgV5ZaaBpNbQ

Bjorn-Flarf:
Indiecore or get sore. Bjorn-Flarf mixt Oldschool Punk, Hardcore, Indie and Rock tot een vette pot van alles dat Heavy is, met melodische ondertoon!

https://www.facebook.com/BjornFlarf/
https://bjorn-flarf.bandcamp.com/

Next Finest

Zaterdag 18 april

Next Finest

Locatie
Café The Jack, Eindhoven
Aanvang
21:30

Next Finest is Europa’s nummer 1 Mother’s Finest tributeband en speelt de songs van deze band van de jaren 70 tot aan het heden. En wat krijg je dan? VETTE funkrock! Funk, rock, disco en soul vermengd tot een muzieksoort die jaren later pas gekopieerd zou worden door bands als de Red Hot Chili Peppers en Living Colour. Natuurlijk komen de grote hits Baby Love en Piece of the rock voorbij. Next Finest heeft ook al eens opgetreden met Mother’s Finest gitarist John Hayes. Next Finest will rock the funk out of everyone!

https://www.facebook.com/nextfinest/